Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Hier lees je meer over hoe wij werken.

Vermogensbeheer

Vermogensbeheer betekent letterlijk dat jouw vermogen door een gespecialiseerd bedrijf of persoon op individuele basis wordt beheerd. Je krijgt dus geen stukje van een beleggingsfonds. Jij krijgt je eigen rekening met beleggingen die zijn afgestemd op jouw situatie. Er wordt een persoonlijk risicoprofiel bepaald, afgestemd op jouw vermogen, jouw doelen en de tijd die jij jezelf geeft om deze doelen te bereiken.

Persoonlijk risicoprofiel

Omdat beleggen risico’s kent en niet iedereen hetzelfde is, bepaal je vooraf hoe het beste voor je kan worden belegd. Na het beantwoorden van een aantal vragen kan OXBY je persoonlijke risicoprofiel bepalen. Hiermee wordt een beleggingsplan gemaakt waarin komt te staan in welk beleggingsprofiel we voor je gaan beleggen; Hoog, Midden of Laag.

Beleggen in trackers

Om je vermogen te laten groeien, beleggen wij voor je in aandelen sector trackers. Een tracker is een mandje met beleggingen, goed gespreid dus. Een tracker is een kopie van een index, zoals de welbekende AEX. Dat wil zeggen dat het vermogen in de hele AEX wordt belegd. Zo ontstaat een goede spreiding en een lager risico. OXBY belegt wereldwijd. De portefeuilles bestaan uit duizenden bedrijven uit verschillende landen met verschillende valuta.

OXBY beleggingsmodel

OXBY creëert en grijpt kansen door meer of minder in een bepaalde sector te beleggen. Maar OXBY kijkt ook actief naar risico’s. Beurzen gaan niet alleen omhoog. Beurzen kunnen ook dalen en nemen je beleggingen dan mee. Wanneer de aandelenbeurs een dalende trend inzet, grijpt OXBY in. OXBY trapt op de rem. Risico’s worden verkleind door het aandelengedeelte af te bouwen.

De winnaars

Je portefeuille wordt goed in de gaten gehouden door onze professionals. Hierbij wordt gekeken naar welke sectoren de beste vooruitzichten hebben. Door het bijkopen van de winnaars zorgt OXBY er voor dat je kans op extra rendement maakt.

Wapenen tegen dalingen

Daarnaast houden de specialisten van OXBY het sentiment van de markt scherp in de gaten. Wanneer grote dalingen worden verwacht, bouwen wij het risico af door deels uit aandelen te stappen. Het kan daardoor zo zijn dat we wel soms minder goed mee doen wanneer beurzen oplopen. Maar we gaan ook minder hard omlaag als beurzen dalen. En dat is belangrijk. Want zo beperk je je verlies en dat verbetert je uiteindelijke resultaat. Simpel en effectief.

Heb je vragen?

Bel of stuur ons een bericht. Wij helpen je graag!

Klantenservice