Tarieven O<span>X</span>BY

Tarieven OXBY

Vergoeding bij resultaat

Bij de meeste banken en beleggingsfondsen betaal je een hoge vaste vergoeding voor het beheren van je vermogen. Een vaste vergoeding betekent dat je bij winst, maar ook bij verlies, altijd hetzelfde betaalt. Wij vinden dat gek, dus doen we dat anders. Een groot deel van de vergoeding is gekoppeld aan de winst op je vermogen. Dus behalve een vaste lage vergoeding, betekent dat: geen winst is geen variabele vergoeding.

Met de vergoedingen betalen wij bijvoorbeeld de bank. De bank bewaart de beleggingen en dat kost geld. Wij betalen dat voor je. En een deel van de vaste vergoeding is voor ons zelf. Daarmee betalen wij de kosten van ons bedrijf.

Overzicht

Vergoedingen incl. eventuele BTW
Resultaatsafhankelijk 10% over de netto winst
Vast 0,85% per jaar
Transacties €2,75 en 0,05% (max. 0,5%) Euronext Amsterdam
€5,00 en 0,10% (max. 0,5%) Frankfurt Stock Exchange

De vergoeding bij OXBY bestaat uit drie delen. Hieronder kun je lezen welke dat zijn, hoe ze werken en hoe ze in rekening worden gebracht. OXBY wil uiteraard zo duidelijk en transparant mogelijk zijn.

Resultaatsafhankelijke vergoeding

Deze vergoeding hangt af van het resultaat van je geld en je beleggingen. Er is pas resultaat nadat de andere kosten zijn goedgemaakt.

2 jaars High watermark
Ieder jaar kijken wij naar de waarde van je geld en je beleggingen. Dit doen wij niet ieder kalenderjaar, maar iedere keer dat een jaar na het begin van onze afspraken voorbij is. Deze waarde vergelijken wij met het geld en de waarde van de beleggingen 1 jaar daarvoor en 2 jaar daarvoor. Zijn het geld en je beleggingen meer waard geworden dan 1 jaar daarvoor? Of dan 2 jaar daarvoor? We nemen dan de hoogste waarde van deze 2.

Je betaalt dan 10% over het verschil tussen deze hoogste waarde en de waarde van jouw beleggingen op de laatste dag van het jaar. Zijn het geld en je beleggingen niet meer waard geworden dan 1 jaar daarvoor? Of dan 2 jaar daarvoor? Dan betaalt je ons niet.

Vaste vergoeding

Naast de resultaatsafhankelijke vergoeding betaal je nog een lage vaste vergoeding. Je betaalt deze vergoeding iedere 3 maanden. De vaste vergoeding betaal je aan het begin van deze 3 maanden en is dan 0,2125% (een kwart van 0,85%) van de waarde van je geld en beleggingen.

Transactiekosten

Het verkopen en kopen van beleggingen kost geld. Transactiekosten noemen wij dat. OXBY belegt in verschillende trackers via verschillende beurzen met verschillende kosten. Dit is een vast bedrag per transactie en een percentage over de (ver)koopwaarde van de tracker. OXBY zorgt dat de totale kosten per transactie nooit meer zijn dan 0,5% over de (ver)koopwaarde. OXBY doet zelf de koop en verkoop van de trackers.

Kosten trackers

OXBY belegt in trackers van aandelen en obligaties. Trackers hebben een goede spreiding en lage kosten. OXBY ontwikkelt zelf geen trackers. Dat doen andere bedrijven. De kosten van deze bedrijven zitten al in de prijs of koers van de trackers. Deze kosten hoef je dus niet apart te betalen. Je ziet deze kosten ook niet. Wij ook niet. Bij de koers van de tracker zijn deze kosten er namelijk al afgehaald. De kosten van de trackers waar OXBY in belegt zijn gemiddeld ongeveer 0,24% per jaar over de koers van de tracker.

Meer weten over onze vergoedingen?

Klik hier voor nog meer informatie.

Of neem gewoon contact met ons op. Wij helpen je graag!

Klantenservice

Vergelijkende Kostenmaatstaf (VKM) *

Vul een minimaal vermogen van €15.000!
Vul een maximaal vermogen van €10.000.000!
Onze dienstverlening € 0 0,00%
Onze dienstverlening bestaat uit verschillende vergoedingen en kosten zoals: een doorlopende vaste vergoeding, een Incidentele vergoeding die is gekoppeld aan het behaalde resultaat, transactiekosten voor het uitvoeren van beurstransacties en kosten voor verwante diensten zoals servicekosten van andere bijv. de depotbank. Eenmalige kosten hebben wij niet.
Financiële instrumenten € 0 0,00%
Instrumenten zoals fondsen en trackers kunnen ook kosten hebben zoals: Eenmalige structureringskosten, een doorlopende beheervergoeding, transactiekosten en incidentele kosten zoals bijv. prestatievergoeding.
Totaal € 0 0,00%

* De vergelijkende kostenmaatstaf (VKM) is een optelsom van de geschatte kosten per jaar voor beheer van je vermogen. De jaarlijkse kosten zijn onder andere afhankelijk van het totale vermogen onder beheer en het aantal transacties. Om de kosten inzichtelijk te maken hebben wij hier aannames voor gemaakt. De kosten zijn een indicatie. Je kunt er geen rechten aan ontlenen. Zo zijn de precieze kosten die je uiteindelijk betaalt bijvoorbeeld afhankelijk van het gemaakte rendement. Dit voorbeeld toont een gemiddelde van de 3 OXBY profielen. Afhankelijk van het profiel dat bij je past, kunnen de kosten iets hoger of lager uitvallen.